Manon Spiga - avanti

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Manon Spiga

WIE ZIJN WE?

Orthopedagoog en psychotherapeut i.o.

Introductie:

Ik ben Manon Spiga, bij mij kunnen kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen en koppels terecht voor psychotherapeutische begeleiding.

Ik heb als basisopleiding een professionele bachelor orthopedagogie behaald met specialisatie voor kinderen en jongeren. Daarnaast ben ik mijn master klinische psychologie aan het afwerken als ook mijn vierjarige therapeuten opleiding aan de Educatieve Academie.

Als therapeut hecht ik veel belang aan deze drie sleutelwoorden: echtheid, onvoorwaardelijke acceptatie en empathie. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de cliënt centraal staat en vanuit zijn of haar levensverhaal, een traject met mij uitstippelt in een veilige, vertrouwde omgeving.

Het psychisch functioneren van de mens heeft me altijd al geïntrigeerd. Doorheen mijn opgroeien ontwikkelde ik onmiskenbaar een groot inlevingsvermogen en voeling met de mensheid. Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht geschonken wordt aan het psychisch lijden en wil graag mijn steentje hieraan bijdragen. Ik herken me ook in de eigenschappen van HSP (hoogsensitiviteit).

In de bijzondere jeugdzorg in MFC – Damerveld te Mechelen (Emmaus), werkte ik als aanspreekpunt voor jongeren.

Je kan bij mij ook terecht voor assertiviteitstrainingen. Vanuit mijn interesse voor mindfulness, geef ik ook dit graag door aan mensen die hiervoor openstaan.

Mijn werk als (oud)vrijwilliger bij de zelfmoordlijn is ook relevant. Ik wil suïcidaliteit bespreekbaar maken en mensen helpen bij het omgaan met zelfmoordgedachten, maar ook nabestaanden begeleiden bij het verlies van een naaste aan zelfdoding.

Opleiding:

2013 - 2017: Bachelor Orthopedagogie: Kind – en Jongeren (AP Hogeschool Antwerpen)
2017 - ...: Master Klinische Pyschologie i.o.: Levensloop (Vrij Universiteit Brussel) 
2018- ...: Vierjarige therapeutenopleiding i.o. (Interactionele Vormgeving a/d Educatieve Academie) 
Korte trainingen: suïcedepreventie, compassion focused therapy, verwerking van mishandeling en misbruik (Educatieve Academie, Berchem)

Doelgroep:

Kinderen - jongeren - volwassenen en koppels.

Begeleiding kan ook in het Frans, Engels en Italiaans.


Lid van de Vlaamse Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (V.V.T.I.V.)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu