Monique Pot - avanti

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Monique Pot

WIE ZIJN WE?

Orthomoleculair therapeut

0494 24 76 37


Introductie:

Ik werk in Paramedische Praktijk Avanti in St. Job in’t Goor waar ik me bezig hou met het verstrekken van gezondheidsadviezen aan baby's, kinderen en volwassenen.

Vanuit mijn invoelend vermogen en interesse in de zelfhelende capaciteiten van het lichaam ben ik mij gaan verdiepen in voeding en natuurlijke gezondheidszorg en heb ik mijzelf vanuit een degelijk onderbouwd wetenschappelijk kader omgeschoold tot therapeut in de orthomoleculaire gezondheidszorg.  

Wat betekent orthomoleculair?
“Orthos” komt uit het Grieks en betekent juist, recht of gezond en “orthomoleculair” betekent betreffende de moleculen.  Orthomoleculaire geneeskunde gaat over het herstellen, behouden en optimaliseren van je gezondheid.  Dit doen we op een holistische wijze wat wil zeggen dat we de mens in zijn totaliteit bekijken, zowel de stressbestendigheid, leefwijze, voeding als de fysieke klachten en symptomen.  

De basis van de orthomoleculaire behandeling bestaat er in om in de eerste plaats via de voeding zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en schadelijke stoffen uit het lichaam te elimineren met als doel het lichaam aan te bieden wat het op dat moment nodig heeft om te herstellen en de gezondheid te behouden.  Waar nodig vullen we dit aan met supplementen (vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, enzymen, geneeskrachtige planten).
We werken hierbij zeer individueel en kijken naar de specifieke biochemie van de persoon.

De orthomoleculaire gezondheidsleer is complementair aan de klassieke geneeskunde.  Dit wil zeggen dat ze elkaar aanvullen.  De klassieke geneeskunde is van onschatbare waarde en onvervangbaar.  Echter is bij chronische klachten en terugkerende gezondheidsproblemen de kans heel groot dat de levensstijl hierin bepalend is.  Hier kan de complementaire geneeskunde volgens de holistische visie tot zeer mooie resultaten leiden.  

Opleiding:

Voedings- en gezondheidsconsulent
Orthomoleculaire Gezondheidszorg
Orthomoleculair Kinderspecialist


Doelgroep:

Baby's, kinderen, volwassenen.

Lid van BIOK (Biochemisch Instituut voor Orthomoleculaire Kennis).


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu