Manon Spiga

Orthopedagoog

Psychotherapeut i.o.
Psycholoog i.o.

Mail: spiga_manon@outlook.com
Telefoon: 0483713169
Psychotherapie: € 60,00 (sessie van 60minuten).

CLIËNTENSTOP

Doelgroep:
Kinderen – jongeren – volwassenen en koppels.

Begeleiding kan ook in het Frans, Engels en Italiaans.

Ik ben Manon Spiga, bij mij kunnen kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen en koppels terecht voor psychotherapeutische begeleiding.

Als therapeut hecht ik veel belang aan deze drie waarden: echtheid, onvoorwaardelijke acceptatie en empathie. Daarnaast vind ik het belangrijk dat jij centraal staat en vanuit jouw levensverhaal een traject met mij uitstippelt in een veilige en vertrouwde omgeving.

​Ik geloof dat iedere mens een verhaal heeft, een rugzakje mee draagt en daar over wil vertellen. Soms worden we daarin belemmerd wegens angsten, schaamte, oordeel, of veel leed. Wanneer mensen bij mij in therapie komen, vraagt dit soms best wat moed en energie om hun verhaal te vertellen aan een “vreemde”. Vandaar dat ik transparantie heel belangrijk vind. Ik hecht veel waarde aan dat je je thuis voelt en niet het gevoel hebt dat ik de belerende therapeut ben, maar dat we van mens tot mens in gesprek gaan. Ik creëer samen met jou een warme, veilige en vertrouwde omgeving, waar alles kan en mag geuit worden.

Het psychisch functioneren van de mens heeft me altijd al geïntrigeerd. Doorheen mijn opgroeien ontwikkelde ik onmiskenbaar een groot inlevingsvermogen en voeling met de mensheid. Het is belangrijk dat er meer aandacht geschonken wordt aan het psychisch lijden en wil daar graag mijn steentje aan bijdragen alsook het taboe doorbreken. Ik herken me ook in de eigenschappen van HSP (hoogsensitiviteit).

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (V.V.T.I.V.) : www.vvtiv.be